Skladniki:
200 g czarnej czekolady (o zawartości co najmniej 70 % kakao)
4 duże jajka
250 g drobnego cukru
200 g bardzo miękkiego masła
3 łyżki mąki
Przygotowanie:
Rozpuszcamy czekolade w rondelku. Jajka ubijamy z cukrem na mus. Do masy dodajemy przesianą mąkę, mieszamy. Dolewamy czekoladę, delikatnie mieszając. Na koniec dodajemy po kawałku bardzo miękkie masło i znów mieszamy. Foremke prostakątną o wymiarach 32x7.5 cm smarujemy masłem. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Na poł godziny przed podaniem wkładamy ciasto do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez okolo 20-25 minut. Upieczone ciasto bardzo ostrożnie wyjmujemy z foremki i podajemy natychmiast. Można podac z gałka lodów wanilinowych.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz